28 Şubat 2014 Cuma

Rubicon izle


İMBD : 8.1
diziSRT Puanı :
Tür : Dram , Gizem
Yapım Yılı : 2010
Takip Eden Üye : 2

James Badge Dale’in büyük bir komployu çözmeye çalıştığı “Rubicon”, ‘70’lerin politik gerilim filmlerinin kilit özelliklerine başvuruyor.

Breaking Bad” ve “Mad Men” gibi kaliteli yapımlarıyla dikkat çeken AMC kanalının yeni komplo gerilim dizisi “Rubicon”un adı, aslında Jül Sezar’ın M.Ö. 49’da lejyonuyla birlikte geçtiği İtalyan nehri Rubicon’a bir gönderme. Geri dönüşü olmayan noktadan ileri gitmek anlamında kullanılan ‘Rubicon’u geçmek’ deyimi ise, Sezar’ın bu tarihî adımı üzerine söylenmiş ve günümüze kadar gelmiş... Lakin dizi, ABD’nin ‘70’lerdeki paranoya döneminde çekilen “Başkanın Tüm Adamları” ya da “Akbabanın Üç Günü” gibi ünlü politik gerilim filmlerinden esinleniyor. Başrolünü “The Departed”, “24” ve “The Pacific”teki rollerinden hatırladığımız James Badge Dale’in üstlendiği “Rubicon”un pilotunu ise, şimdiye kadar “The Sopranos” ve “Sex and the City” gibi dizilerin yönetmenliğini yapmış Allen Coulter çekmiş.

HER ‘KOMPLO’ TEORİ DEĞİLDİR
İlk bölümde, entelektüeller ve şifre kırıcılardan oluşan New York’lu bir beyin takımının çalıştığı istihbarat bürosu API’yla (American Policy Institute) tanışıyoruz. Korkunç bir trajediyle yüzleşen büronun analistlerinden Will Travers’la birlikte hiçbir şeyin göründüğü gibi olmadığı bir maceranın içine dalıyoruz... Karısı ve çocuğunu 11 Eylül’de yitirmiş, API’ın en zeki beyinlerinden olan Will, yine API’da çalışan kayın pederini de bir tren kazasında kaybediyor. Kahramanımız, bu ölümün ardından kendini tekinsiz bir komployla ilgili ipuçlarını araştırırken buluyor... Kadroda James Badge Dale’in yanı sıra Oscar adayı Miranda Richardson ve “Walk the Line”da rol alan Dallas Roberts gibi sağlam isimler var... Komplo hikâyeleri ve dev şirketler ile hükümetler arasındaki şüpheli ilişkiler ilginizi çekiyorsa, “Her komplo teori değildir” sloganıyla yola çıkan, güven ve güç hakkındaki bu çarpıcı diziye kayıtsız kalamayacaksınız.

RUBICON ADI NEREDEN GELİYOR?
Rubicon, İtalya’nın kuzeyinde bulunan 29 km uzunluğunda bir nehir... ‘Rubicon’u geçmek’ deyimi, geri dönüşü olmayan noktadan ileri gitmek anlamında kullanılıyor ve Jül Sezar’ın M.Ö. 49 yılında lejyonu ile nehri geçmesine atıfta bulunuyor. Rubicon, nehir yatağını zaman içerisinde birkaç kez değiştirdiği için bugün Sezar’ın geçtiği orijinal nehrin nerede olduğu söylemek mümkün değil. Nehir, Roma Cumhuriyeti döneminde ülkenin kuzeyi ve güneyi arasında generallerin ordularıyla geçmesinin yasak olduğu bir sınır çizgisi olması nedeniyle önemli. M.Ö. 49 yılında Jül Sezar ordusuyla nehri geçince bu yasağı çiğneyerek bir iç savaşa neden olmuş. Tarihçi Suetonius’a göre Sezar, “ok yaydan çıktı, geri dönüş yok” manasına gelen ünlü sözü “Alea iacta est”i bu sırada söylemiş...

kaynak : Rubicon izle


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder