28 Şubat 2014 Cuma

The Killing izle


İMBD : 7.8
diziSRT Puanı : 10
Tür : Dram , Gizem , Suç
Yapım Yılı : 2011
Takip Eden Üye : 35

Daha ilk sahnesinde bir dinginlik ve doğanın seslerine karışmış ayak sesleri çalıyor önce kulağınıza. İki tane koşan kadın görüyoruz; ayrı zamanlarda, ayrı yerlerde. Biri bilmediğimiz bir yöne, biriyse attığı çığlıklarla ölüme koşuyor gibi... Sonrasında olanlar, izlenmek için sizi bekleyen mükemmel bir pilot bölümde saklı.

AMC'nin yeni dizisi The Killing, son derece başarılı Danimarka televizyon dizisi "Forbrydelsen"in uyarlaması. Dizinin ana konusu cinayete kurban giden bir genç kızın soruşturması. İlk sezon 13 bölümden oluşuyor.

Seattle'da gerçekleşen bu cinayetin polis soruşturması tabanlı konusu ayrıca üç farklı hikâyeyi daha barındırıyor: Dosyaya atanan dedektiflerin, maktulün ailesinin ve şüphelilerin hikâyesi. Şehirdeki siyasetçilerin de soruşturmaya dahil olmasıyla olay iyice karışık bir hâl alıyor. Bölümler ilerledikçe hiçbir şeyin kazara olmadığı, herkesin bir sırrının olduğu ve karakterler hayatlarına devam etmeye çalıştıkça geçmişlerinin peşlerini bırakmayacağı su yüzüne çıkıyor.

17 yaşındaki maktul Rosie Larsen'ın cinayetini araştıran ortaklar Sarah Linden ve Stephen Holder'da açık açık bir Dana Scully ve Fox Mulder havası gizli. Kızıllığı ve soğukkanlı duruşuyla Linden Scully'i andırırken; daha çocuksu yapısı ve oyuncu karakteriyle Holder da Mulder'ı andırmıyor değil. Tabii dizide başka başka efsanevi yapımların kokusu da yok değil. İzlerken "Burnuma buram buram Millennium kokusu geliyor!" diyenleriniz olacaktır mutlaka. Bunun en büyük sebebi dizinin kasvetli havasını aldığı ve zamanında Millennium ekibine de ev sahipliği yapmış mükemmel şehir Seattle. Bu tarz bir dizi için seçilecek en mükemmel yer bizce.

Dramatik yapısına çok yakışan karamsar havası ve olağanüstü müzikleriyle The Killing kendini bir çırpıda diğerlerinden sıyırıyor. Kısacası karşınızda, kasvetli yapımlara ve ağır ama etkileyici şekilde işlenen olay örgülerine aşina olan izleyicileri bir anda avcunun içine alacak bir yapım var, bizden söylemesi!

kaynak : The Killing izle


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder