1 Mart 2014 Cumartesi

A Young Doctor’s Notebook izle


İMBD :
diziSRT Puanı : 8.67
Tür : Mini Dizi
Yapım Yılı :
Takip Eden Üye : 93

Dizi, Rus edebiyatının en güçlü isimlerinden Mikhail Bulgakov’un mini öykülerinden uyarlama. Rus devriminin yeni yeni ortaya çıkmaya başladığı bir dönemde (1900′lerin başları), küçük bir köyde doktorluk yapan Vladimir Bomgard’ın hikayesini anlatıyor.

Doktor, modern çağa yeni girmeye hazırlanan bu köyde, batıl inançlı hastalarla uğraşmakla kalmayıp, aynı zamanda kendi kariyer planını da sürekli olarak kafasında kurmaktadır. Bu karakterin orta yaşlı halini Hamm, genç halini ise Radcliffe canlandırıyor.

Her ne kadar ikili aynı karakterin, farklı yaşlardaki hali olarak karşımıza çıkacak olsa da fragmandan anlayacağınız üzere ikisinin karşılıklı sahneleri de mevcut.

Rus devriminin yeni yeni ortaya çıkmaya başladığı bir dönem, yıllardan 1917… Rusya’nın merkezi Moskova’dan alabildiğince uzak, Allah’ın unuttuğu yer olarak rahatlıkla tabir edilebilecek küçük bir hastane. En yakın yerleşim birimine bile yakın denilemeyecek türden bir yer… Ana karakter de 15 tam not alarak Moskova’daki tıp okulundan yeni mezun olan ve 2 yıllık zorunlu hizmetini bitirmek için buraya tayin edilen bir doktor, Vladimir Bomgard.

Doktor, modern çağa yeni girmeye hazırlanan bu köye, kafasında kariyer planlarıyla ve doktorluk yapma heyecanı içinde geldiğinde, bulmayı beklediklerinin umduklarının yanından bile geçmediğinin farkına varıyor. Garip hastane çalışanlarının yanında, bir yandan da batıl inançlı, her şey için bir şurubun yeterli olabileceğine inanan hastalarla uğraşmak zorunda kalıyor. Ama dizi, tamamıyla bundan ibaret değil.

Yıllardan 1934… Orta yaşlı bir doktor, bir yanında yeni doktor olduğunda sıkıntıdan tutmaya başladığı günlük, karşısında da bir müfettiş bulunuyorken masasında oturuyor. Bu dönemle ilgili, ikilinin doktorun hakkında açılmış bir soruşturmayla ilgili konuştuğunu söylemek yeterli olacaktır. Bölümler ilerledikçe dizide 1917 dönemi ağırlıklı olsa da 1934 dönemine de dönülmekte ve soruşturmanın derinine inilmekte.

Dizinin sahip olduğu diğer farklılık ise doktorun farklı iki yaş halini aynı dönemde görüyor olmamız. Yani, genç doktorun başından geçenleri izlerken, orta yaşlı doktor da sanki zamanda yolculuk yapmış da geçmişine dönmüş gibi etrafta dolanıyor ve ikili, olanlar üzerine karşılıklı konuşuyorlar. Tabii, orta yaşlı doktoru sadece genç doktorun görebildiğinden de bahsetmek lazım.

kaynak : A Young Doctor’s Notebook izle


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder